Η τελευταία δημιουργία της Google σχετίζεται με την ύπαρξη cloud υπηρεσιών, στις οποίες επενδύει και παρέχει μέσω των Google Docs. Ήρθε η στιγμή για την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής της υπηρεσίας για Android συσκευές, με δυνατότητες που επεκτείνονται πέρα από την απλή επεξεργασία εγγράφων. Οι κάτοχοι Android συσκευών μπορούν πλέον να αναζητήσουν την εφαρμογή Google Docs online και να εργαστούν σε ένα ιδανικό περιβάλλον που προσφέρει η συγκεκριμένη εφαρμογή, ώστε να διαχειριστούν άμεσα τα έγγραφα τους μέσω smartphone. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα μετατροπής κειμένου από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή.

Επιδίωξη της Google είναι μετατροπή των Google Docs, ως μια στάνταρ εφαρμογή υπό μορφή office, σε συσκευές Android. Έτσι εξηγείται ότι τα συνημμένα έγγραφα από το Gmail «ανοίγουν» μέσω της εφαρμογής Google Docs αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για uploading εγγράφων.

Το χαρακτηριστικό που πραγματικά εντυπωσιάζει στην συγκεκριμένη εφαρμογή και έχει εισαχθεί ως κάτι το καινοτόμο, είναι η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης και η μετατροπή κειμένου από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Όπως ήταν αναμενόμενο, η παραπάνω μετατροπή αρχικά θα διατίθεται για την Αγγλική γλώσσα και έπεται συνέχεια για την προσθήκη και άλλων. Όλα γίνονται απλά μέσω ενός widget που επιτρέπει τη δημιουργία έγγραφων, uploading φωτογραφιών ή να επισήμανση ενός οποιοδήποτε αρχείου ως «αγαπημένο».

Προϋπόθεση για τη χρήση των παραπάνω, είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές. Για την χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής, απαιτείται η έκδοση 2.1 και άνω του Android.
Πηγή: inews.gr