Εν αναμονή της ευρείας εμπορικής διάθεσης του Apple Watch, είναι απόλυτα φυσιολογικό το ενδιαφέρον καταναλωτών και δημοσιογράφων ολοένα και να στρέφεται γύρω από αυτήν τη νέα wearable συσκευή και μάλιστα, να αποτελεί και ένα από τα βασικό θέματα συζήτησης σε δεκάδες-εκατοντάδες διαδικτυακά «στέκια».

Όπως αναφέρει το myphone.gr σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας 9toMac, οι ιθύνοντες της Apple, έστω και τις τελευταίες εβδομάδες λίγο πριν φθάσει η συσκευή σε καταστήματα λιανικής, είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί όσον αφορά το θέμα της αυτονομίας του ρολογιού τους. 

Η πηγή του προαναφερθέντα ιστοτόπου λέει πως η προσοχή των δημιουργών του νέου Apple Watch έχει μετατοπιστεί στην εύρεση μεθόδου για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, στόχος τους είναι το smart ρολόι της Apple να προσφέρει 19 ώρες λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ειδικών ρυθμίσεων. Σε συνθήκες αδιάκοπης χρήσης εφαρμογών, βάσει των δικών τους δοκιμών και την προβολή περιεχομένου στην οθόνη, λένε ότι η συσκευή πιάνει με δυσκολία τις 2,5 - 3 ώρες αυτονομίας, ενώ με ανοικτό το sleep mode και ελάχιστη έως καθόλου δραστηριότητα, παραμένει σε κατάσταση standby για 3-4 ημέρες. 

Το hardware του Apple Watch λέγεται ότι είναι τόσο ισχυρό που το ενσωματωμένο του SoC S1 είναι εξίσου ικανό με το A5 του iPod Touch. Η Apple πιστεύει ότι οι περισσότεροι χρήστες θα φορούν απλώς το Watch, χωρίς να προβαίνουν σε ιδιαίτερη δραστηριότητα, για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Αρχικά, στόχευαν σε αυτονομία περίπου 19 ωρών με «μικτή χρήση», όμως τα πραγματικά αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό είναι ανέφικτο, τουλάχιστον στην πρώτη γενιά της συσκευής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να εξορθολογήσει τις προσδοκίες της.

Σαν αυστηροί κριτές θα περιμένουμε να το πιάσουμε στα χέρια μας και να βρούμε τα θετικά και αρνητικά του σημεία.