Φανταστείτε να έχετε διακοπή ρεύματος και να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα μέσα στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τίθενται σε πλήρη αχρηστία. Ή φανταστείτε να θέλετε να ανοίξετε το κλιματιστικό και να φοβάστε ότι ο λογαριασμός θα έρθει φουσκωμένο. Πως θα σας φαινόταν όμως το αυτοκίνητό σας να μπορεί να σας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για ολόκληρο το σπίτι;

Αυτό έχει οραματιστεί ο εκκεντρικός και πολυπράγμων Elon Musk, CEO της Tesla Motors ο οποίος έχει δείξει ότι ασχολείται με τα πάντα μέχρι και με την εξερεύνηση του διαστήματος. Βεβαίως η Tesla δεν είναι η πρώτη που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο καθώς στο παρελθόν Toyota και Nissan είχαν την ίδια ιδέα. Όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 6 μήνες και μένει ακόμη να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία. Λέγεται ότι όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη μπορεί να προσφέρει ενέργεια για μια εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Musk εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα μπαταρία την οποία αποκάλεσε σπουδαία.