Ο ιός Love Bug, (γνωστός και με τις ονομασίες: I love you και LoveLetter), ο οποίος μπλόκαρε τα εισερχόμενα email και τους email servers σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε τον Μάιο του 2000 και εξαπλώθηκε με αστραπιαία ταχύτητα. Ο ιός, ήταν συνημμένος σε ένα email με τίτλο “I love you” και μόλις ο χρήστης άνοιγε το email, “μόλυνε” το λειτουργικό σύστημα και δημιουργούσε αντίγραφα του εαυτού του, τα οποία έστελνε σε όλες τις διευθύνσεις που ήταν αποθηκευμένες στον λογαριασμό.

Μια ταινία με θέμα τον ιό και τίτλο“I love you” είναι έτοιμη να κάνει την πρεμιέρα της στο Newport Beach Film Festival της Καλιφόρνια.

Η ταινία παρουσιάζει ένα αγόρι που χάνει την κοπέλα των ονείρων του και προκειμένου να την ξανακερδίσει δημιουργεί αυτόν τον καταστροφικό ηλεκτρονικό ιό. Στην πραγματικότητα, ο ιός Love Bug δημιουργήθηκε από έναν φοιτητή ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Φιλιππίνες, με σκοπό να “σπάσει” online κωδικούς πρόσβασης. Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, Onel de Guzman, διαφύγει τη δίωξη λόγω της έλλειψης των ισχυόντων νόμων ασφάλειας υπολογιστών στη χώρα εκείνη την εποχή.

Πηγή: real.gr