Τίτλοι τέλους για τα Google Helpouts

Τίτλοι τέλους για τα Google Helpouts

Κάποιες υπηρεσίες της Google δεν αποδείχθηκαν τελικά όσο δημοφιλείς ήλπιζε αρχικά, και έτσι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία βάζει λουκέτο σε ότι τρώει πόρους χωρίς να αποδίδει. Μία από αυτές είναι το Google Helpouts, η οποία από το φθινόπωρο δεν θα είναι πια διαθέσιμη.

Από τις 20 Απριλίου, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν το ιστορικό τους μέσω της υπηρεσίας Google Takeouts, μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία του Helpouts.

Το Helpouts λειτουργούσε ως επέκταση του πάντοτε δημοφιλούς Hangouts, επιτρέποντας στους χρήστες να προσφέρουν βοήθεια σε διάφορα θέματα, μέσω live video σε άλλους χρήστες. Αυτά τα «μαθήματα» προσφέρονταν δωρεάν ή με χρέωση, και μεταδίδονταν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, κατ’επιλογή του «δασκάλου». Τα διαθέσιμα θέματα ανήκαν σε διάφορες κατηγορίες, από τεχνολογία και τέχνη μέχρι υγεία και μαγειρική. 

Όμως εν τέλει επικράτησαν σύμφωνα με το e-pcmag.gr, οι παράγοντες που οδήγησαν στην αποτυχία: Πρώτον, η ίδια η Google δεν επένδυσε αρκετά στην προώθηση της υπηρεσίας. Δεύτερον, οι (έστω προαιρετικές) χρεώσεις και τα πολύ συγκεκριμένα ωράρια, δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν το τεράστιο πλήθος των πάντα διαθέσιμων και δωρεάν how-to videos στο Youtube.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο