Εάν χάσατε ή σας έκλεψαν την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, έχετε πλέον την ευκαιρία να την εντοπίσετε μέσα από τη νέα μηχανή αναζήτησης Stolen Camera Finder, που έχτισε ο πιθανά παθών και μαθών, Matt Burns. Η ιδέα βασίζεται στην κρυφή πληροφορία πίσω από κάθε ψηφιακή φωτογραφία, που αποτυπώνει τον κατασκευαστή, το μοντέλο και την ημερομηνία. Αυτή η πληροφορία, με την ονομασία exif data, μπορεί ακόμα να περιλαμβάνει και έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που ταυτίζεται με την κάμερα σας.

Κάνοντας drag and drop μιας φωτογραφίας της κάμεράς σας που δεν έχει υποστεί επεξεργασία, η μηχανή αναζήτησης ψάχνει στο Internet για άλλες φωτογραφίες με τους μοναδικούς σειριακούς που αντιστοιχούν σε αυτήν, με την ελπίδα ότι ο νέος κάτοχος θα έχει ανεβάσει μερικές στο Internet.

Η όλη διαδικασία, βέβαια, χρειάζεται και αρκετή τύχη, γιατί η αναζήτηση δεν πετυχαίνει με φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία. Συγχαρητήρια, πάντως, στην ιδέα και την πρόθεση, ασχέτως αν οι πιθανότητες να βρεθεί η χαμένη μηχανή είναι ίσως περιορισμένες…
Πηγή: real.gr