Θετική εκκίνηση έκανε η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Δυτική Ευρώπη το 2015, με τις πωλήσεις να αυξάνονται -σε όγκο- κατά 9,5% τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Η θετική επίδοση του πρώτου μήνα της τρέχουσας χρήσης ήρθε ως συνέχεια ενός πολύ καλού τριμήνου, καθώς η αγορά διευρύνθηκε κατά 20,1% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014. 

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Αυστρία, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 29,1% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία CONTEXT, τον Ιανουάριο του 2015 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (Desktops, Notebooks, PC Workstations) για ιδιώτες καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 12,4% σε ετήσια βάση, με την άνοδο του τελευταίου τριμήνου του 2014 να διαμορφώνεται ποσοστιαία στο 24,1%. Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς επιβραδύνθηκε τον πρώτο μήνα του 2015 -σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2014- οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για ιδιώτες καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη  υποστηρίχθηκαν από την καλή επίδοση των Notebooks, αλλά και των Desktops. 

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης ήταν αυξημένες, τον πρώτο μήνα του 2015, σε ποσοστό 6,5%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση του τελευταίου τριμήνου του 2014 ήταν 15,1%. Η επιβράδυνση των πωλήσεων κατά τον πρώτο μήνα της τρέχουσας χρήσης, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.