Η Nvidia δείχνει να πιστεύει αρκετά το Shield και έτσι στο πλαίσιο του Game Developers Conference παρουσίασε ένα νέο Android Set Top Box με δυνατότητα αναπαραγωγής video games σε ανάλυση έως 4K!

Σύμφωνα με το enternity.gr το σύστημα θα μπορεί να αναπαράγει 4K περιεχόμενο (h.265 encoded) στα 60hz και θα συνοδεύεται από ένα game controller, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αγοράσουν και ένα πολύ μικρό επαναφορτιζόμενο (μέσω USB) τηλε-χειριστήριο που θα φέρει και μικρόφωνο για να υποστηρίζει τις λειτουργίες Google Voice. 

Για το χειριστήριο της κονσόλας έγινε γνωστό μόνο ότι θα υποστηρίζει λειτουργία 40 ωρών με μία πλήρη φόρτιση. Όσον αφορά στο ίδιο το σύστημα, η συσκευή θα έχει εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 16GB, αλλά ο χώρος θα μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση microSD καρτών ή έως και με χρήση 2 USB 3.0 εξωτερικών σκληρών δίσκων. Ακόμη, θα μπορεί να κάνει stream local περιεχόμενο από Nvidia-powered PCs σε 1080p60fps. Τα διαθέσιμα games θα είναι όσα υπάρχουν στο Google Play, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό πεδίο με όσα υποστηρίζουν επίσημα και το χειριστήριο. H τιμή της home κονσόλας Nvidia Shield θα φτάνει στα 199 δολάρια.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποκάλυψε και μια streaming υπηρεσία με την ονομασία Grid+ και από την οποία οι παίκτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μέσω cloud video games στα 1080p60fps games με latency στα 150ms. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση Basic (δωρεάν) ή Premium (επί πληρωμή). Το πρώτο πακέτο προσφέρει a la carte αγορές, ενώ το premium προσφέρει όλα τα games δωρεάν και επιβεβαιώθηκε πως σημαντικές κυκλοφορίες όπως το Batman: Arkham Knight και το Witcher 3: The Wild Hunt θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας.