Οι... περιπέτειες της Sony συνεχίζονται, με τη μια κρίση να... ακολουθεί την άλλη! Σαν να μην έφτανε η επίθεση hacker και η κλοπή δεδομένων από το PlayStation Network της εταιρείας, που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως το χειρότερο πρόβλημα ασφαλείας -όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα- στην... ιστορία της τεχνολογίας, με στοιχεία περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου εκτεθειμένα, και τώρα η εταιρεία δήλωσε πως κάτι παραπλήσιο συνέβη και στο άλλο, "αδελφό" δίκτυο της, Sony Online Entertainment.

Η εταιρεία φρόντισε να ενημερώσει τους συνδρομητές του δικτύου της, στο οποίο "πατούν" τίτλοι όπως το αρκετά δημοφιλές Everquest, πως θα ήταν αναγκασμένη να απενεργοποιήσει και αυτό -όπως έχει ήδη κάνει με το PSN- για ένα διάστημα, μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση. Αρχικά στοιχεία θέλουν περίπου τα προσωπικά στοιχεία 25 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου Sony Online Entertainment να έχουν πέσει στα χέρια τρίτων.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, όμως, είναι πως και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στου PSN, από ό,τι φαίνεται, ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν και πάλι μη-κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών!
Πηγή: real.gr