Το Skype φαίνται πως έχει αποτελεί μήλον της έριδος για τους δύο Αμερικανικούς διαδικτυακούς κολοσσούς, το Facebook και την Google, που εξετάζουν ξεχωριστά την κατάθεση πρότασης συνεργασίας μαζί του. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές, που έχουν γνώση αλλά και απευθείας πρόσβαση στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις, αυτή η εξέλιξη ήρθε εξαιτίας του γεγονότος ότι η διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη καθυστέρησε τη δημόσια προσφορά προτάσεων συνεργασίας.

Τα σχέδια του Facebook, σύμφωνα με τη μία από τις δύο πηγές, προβλέπουν την κατάθεση πρότασης εξαγοράς της Skype, με τη δεύτερη πηγή να επιμένει ότι η πρόταση αφορά στη σύσταση κοινής επιχείρησης. Σύμφωνα δε με την πρώτη πηγή ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ συμμετέχει προσωπικά σε αυτές τις εσωτερικές συζητήσεις.

Η Google έχει επίσης ξεκινήσει πρώιμες συζητήσεις με την εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την άλλη πηγή.

Πάντως εκεί που συμφωνούν και οι δύο πηγές είναι στο ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είναι από τώρα ξεκάθαρο ποια προοπτική ευνοούν οι εταιρείες. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται "σφαγή" στο χώρο της αγοράς του Διαδικτύου για ακόμα μία φορά.