Παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για ορισμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός των αμερικανών γονέων που θα επέτρεπαν στα παιδιά τους, ηλικίας 10 με 12 ετών, να έχουν λογαριασμό στο Facebook ή στο MySpace έχει διπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, προκύπτει από νέα έρευνα. Το 17% των αμερικανών γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν τους ενοχλεί το παιδί τους σε προεφηβική ηλικία να χρησιμοποιεί μία τέτοια ιστοσελίδα, σε αντίθεση με 8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από έναν χρόνο.

Το 11% των γονέων παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν οι ίδιοι αυτές τις ιστοσελίδες για λογαριασμό του μικρού παιδιού τους, σύμφωνα με την διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 ενήλικες και διεξήχθη από το Liberty Mutual's Responsibility Project.

Η Τζάνετ Τέιλορ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, περιέγραψε τα αποτελέσματα της έρευνας ως σημείο των καιρών.

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους κάτω των 18 ετών δε θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά δικό τους λογαριασμό, αλλά να υπάρχει κάποιος τρίτος που θα επιτηρεί τη χρήση του.

 Το Facebook, το οποίο διαθέτει 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής διακτύωσης, μεταξύ των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα. Σχεδόν το 90% το χρησιμοποιούν συχνά και ακολουθεί σε κοντινή απόσταση το LinkedIn με 6%, το Twitter και το ΜySpace.
TAGS