Μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, το Youtube, γίνεται όπλο στα χέρια των κακόβουλων χρηστών του διαδικτύου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της ιστοσελίδας «Προσκάλεσε τον φίλο σου». Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να στείλει πρόσκληση σε κάποιον άλλο χρήστη να δει τα video που του αρέσουν, μια λειτουργία που χρησιμοποίησαν πολλοί hackers για να αποστείλουν spam e-mails με κακόβουλο περιεχόμενο.

Σκοπός των hacker είναι να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία της εγγραφής στο Υoutube, χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή ενός Trojan, όπως εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι για τη δημιουργία Gmail και Hotmail λογαριασμών, που σε συνδυασμό με ένα ανεπτυγμένο σύστημα ανάγνωσης χαρακτήρων γνωστό ως Captcha, μπορεί να υποκλέψει στοιχεία του χρήστη.

Οι υπεύθυνοι του Υoutube  προτείνουν στους χρήστες να ανοίγουν και να απαντούν σε e-mail μόνο με διεύθυνση [email protected] κάτι που ίσως δεν είναι αρκετό, διότι είναι πιθανόν να το γνωρίζουν οι hackers και να το εκμεταλλευτούν.








Πηγή: secnews.gr