Με στόχο οι νέοι να έρθουν κοντά στην έρευνα και στο επιχειρείν, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα το 8ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το Συνέδριο, με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Εξωστρέφεια και Νέες Τεχνολογίες», διοργανώνεται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους και στο πλαίσιο του θα δοθούν βραβεία και έπαινοι στους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού για την επιχειρηματικότητα, που έγινε για 3η χρονιά, με συμμετοχή παιδιών του Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα.

Η επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατερίνα Πραματάρη, που έχει από την πλευρά του Πανεπιστημίου την ευθύνη οργάνωσης του Συνεδρίου, επισημαίνει το γεγονός ότι το Συνέδριο «οργανώνεται από τους ίδιους τους φοιτητές» και στόχο έχει «να τους φέρει κοντά στην έρευνα, καθώς και να περάσει στα νέα παιδιά την κουλτούρα του επιχειρείν». Κατά την απογευματινή μάλιστα συνεδρίαση θα παρουσιαστούν και εμπειρικές εφαρμογές επιχειρηματικότητας, με τη χρήση νέων Τεχνολογιών από νέους κάτω των 25 χρόνων.

Η Βίκυ Ντάλλας, που έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τον ιστότοπο «growing.gr», που έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους 5 συνεργάτες της.

 Σκοπός του ιστότοπου είναι η προβολή νέων Ελλήνων επιχειρηματιών, ενώ είπε ότι «το στοίχημα για τους νέους ανθρώπους είναι να δοκιμάσουν την τύχη τους στο επιχειρείν, χωρίς να φοβούνται την αποτυχία, γιατί και οι ίδιες οι έννοιες της επιτυχίας και της αποτυχίας είναι σχετικές και κανείς, σε τελευταία ανάλυση, μαθαίνει και μέσα από τις εμπειρίες του, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές, αρκεί να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και να μην φοβάται».