Η εταιρεία Novel Concepts μόλις ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε επιτυχώς τη λεπτότερη μονάδα με υποστήριξη ανεμιστήρα heat sink (δεξαμενής θερμότητας). Το συγκριμένο προϊόν είναι πιο λεπτό από μία πιστωτική κάρτα και 25 φορές πιο αποτελεσματικό από τις ήδη υπάρχουσες μονάδες ψύξης για μικρο-επεξεργαστές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας πέρα της αξιοσημείωτης ψυκτικής του ικανότητας καταναλώνει και σημαντικά λιγότερη ενέργεια, μόλις 0,031 watts ακόμα και με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία 6000rpm.

Η Novel Concepts Inc. ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει και καταθέσει για κατοχύρωση της πατέντας της πιο λεπτής με ανεμιστήρα δεξαμενής θερμότητας, την οποία ονόμασε και ThinSink (λεπτή δεξαμενή). Λόγω ακριβώς του πολύ μικρού της μεγέθους και ελάχιστων απαιτήσεων ενέργειας είναι ιδανική για χρήση σε λεπτές οθόνες, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σημαντικό προσόν είναι η αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα που διαθέτει, μόλις 34dBA, θόρυβος που ισοδυναμεί με ψίθυρο σε απόσταση ενός μέτρου.

Τέλος, συμφέρει και οικονομικά μιας και αν εξαιρέσουμε το μοτέρ για τον ανεμιστήρα, αποτελείται από δύο πολύ λεπτά επίπεδα μέρη, τα οποία να κατασκευαστούν είτε από πλαστικό είτε από μέταλλο.

Πηγή: real.gr