«Η Google αποσιωπά προσπάθειες για παραβίαση της ιδιωτικότητάς σας!» ήταν ένα e-mail, το οποίο σύμφωνα με το CNN εστάλη σε πολλές εφημερίδες και ΜΜΕ, αλλά και σε blogs, την προηγούμενη εβδομάδα. Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα είχε την πρόθεση στο να παρακινήσει τον κόσμο να αντιδράσει ενάντια στην Google και τις «πρακτικές» της. Για κακή τους τύχη, όμως, το εγχείρημα εκπυρσοκρότησε πρόωρα, αφού οι παραλήπτες ανακάλυψαν πως το μήνυμα ήταν στοχευμένο και πληρωμένο από το Facebook!

Είναι ένα νέος τρόπος πολέμου στην, εδώ και καιρό, γοργά αναπτυσσόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο εταιριών.
 
Γιατί όμως πολεμούν; Το λεγόμενο “social graph”. Ο χάρτης των κοινωνικών δικτυώσεων του πλανήτη. Το Facebook τον έχει δικό του, αλλά η Google, με λιγότερα κομμάτια θέλει να εισβάλει και να τον «κατακτήσει».

Μετά από διερεύνηση στην πηγή του e-mail και στις συμφωνίες του παρασκηνίου, ανακαλύφθηκε η ρίζα της πληροφορίας.
 
Από την πλευρά του, το Facebook αρνείται κάθε κατηγορία για στοχευμένη δράση κατά της Google, μέσω του εκπροσώπου της για το θέμα. Σύμφωνα με αυτή την πηγή η εταιρία του Zuckerberg απλά ήθελε να επιβεβαιώσει την αγανάκτηση του κόσμου για το γεγονός πως η Google «παρακολουθεί» τα βήματα των χρηστών της.

Η Google, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει το πεδίο της και τα πλάνα της. Θέλει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του social graph. Τόσο μάλιστα που ο νέος CEO της, Larry Page, έστειλε ένα μνημόνιο (όχι από το δικό μας) σε όλους τους εργαζόμενους της Google ξεκαθαρίζοντας πως το μπόνους που θα λάβουν φέτος θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πόσο καλά θα πάει η εταιρία σε ό,τι αφορά τα σχέδιά της στο πεδίο της κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: protothema.gr