Στη Νέσι, το περιβόητο τέρας του Λοχ Νες, αφιερώνει σήμερα η Google το doodle της, καθώς συμπληρώθηκαν 81 χρόνια από τη λήψη της πρώτης φωτογραφίας - ντοκουμέντο που υποτίθεται ότι αποδεικνύει την ύπαρξη του θρυλικού τέρατος.

Πολλοί είπαν ότι την είδαν. Παρ' όλες τις επιστημονικές έρευνες όμως, ποτέ δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό στην σκοτεινή λίμνη Λοχ Νες στη Βόρεια Σκωτία.

Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περιπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Μαρτυρία ενός ζευγαριού, των Σπάισερ, το καλοκαίρι του 1933 ήθελε τους δυο συζύγους να κοντέψουν να πέσουν πάνω στην ουρά του θεόρατου θαλάσσιου ερπετού με το αυτοκίνητο τους. Το θεριό η Νέσι όμως παρά τον όγκο της μάλλον φοβήθηκε το... Γιάννη, και έτρεξε να ξαναβυθιστεί στα νερά της λίμνης.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών.

Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

TAGS