Την κατασκευή των νέων γενιάς επεξεργαστών της Snapdragon 820, σχεδιάζει να αναθέσει στη Samsung Electronics, η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τσιπ υπολογιστών Qualcomm Inc.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η τεχνολογική ιστοσελίδα Re/code, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Samsung να χρησιμοποιήσει τους δικούς της επεξεργαστές Exynos στα νέα της smartphones, Galaxy S6, αντί για τους επεξεργαστές Snapdragon 810 της Qualcomm. 

Σύμφωνα με το Reuters τόσο η Samsung όσο και η Qualcomm αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα όσα αναφέρει η Re/code. Στο άρθρο, με ημερομηνία 20 Απριλίου του 2015, δεν αναφέρεται εάν η Qualcomm, εκτός από τη Samsung, βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης και άλλης εταιρείας για την κατασκευή του επεξεργαστή 820.

Η τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών 14 νανομέτρων που χρησιμοποιεί η Samsung δίνει στην εταιρεία μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς τα μικρότερου μεγέθους τσιπς της καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και είναι πιο αποδοτικά. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα, η Samung σκοπεύει να κατασκευάσει τους επεξεργαστές για τα νέα iPhones της Apple, η διάθεση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

TAGS