Τρία σεντς την  ώρα και ο οποιοσδήποτε χάκερ μπορεί να νοικιάσει τους servers της Amazon για οποιαδήποτε δουλειά, συμπεριλαμβανόμενης και μίας επίθεσης κατά του PlayStation Network! Αυτό φαίνεται πως έκαναν οι επιτιθέμενοι, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-εισβολές στην ιστορία του διαδικτύου. Ένας χρήστης του  λεγόμενου Amazon Elastic Computer Cloud (EC2), δημιούργησε λογαριασμό με ψεύτικα στοιχεία και χρησιμοποίησε το Cloud για να εξαπολύσει την επίθεση. Οι ανώνυμοι υπεύθυνοι της Amazon ανέφεραν πως ο ίδιος χάκερ δεν εισέβαλε στους servers της εταιρίας τους.

Ο «δικός μας» Jeff Bezos φαίνεται, λοιπόν, να έχει ένα θέμα: τα Clouds της Amazon τα οποία υποστηρίζουν και το Netflix έχουν γίνει ιδανικό όπλο στα χέρια των επιτήδειων, οι οποίοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για το λάθος σκοπό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το FBI των Η.Π.Α. πρόκειται να διερευνήσει την Amazon και τα στοιχεία του Cloud της, μετά από δικαστική εντολή, για να προσπαθήσει να βρει κάποιο ίχνος της επίθεσης.

Πληροφοριακά, η ενοικίαση ενός server κοστίζει από 3 σεντς (δολαρίου Η.Π.Α.) μέχρι 2.48 δολάρια την ώρα στην ανατολική ακτή της χώρας. Τα στοιχεία που οποιοσδήποτε χρήστης πρέπει να καταθέσει είναι ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και διεύθυνση.

Στην ιστορία του PSN φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχει μεταξύ της Amazon και της κυβέρνησης των Η.Π.Α. μετά από αυτά τα νέα στοιχεία. Η Sony, μόλις στις 14 Μαϊου μπόρεσε και διέθεσε ξανά, μερικώς, τις υπηρεσίες του PSN και του Qriocity.


Πηγή: protothema.gr
TAGS