Δύσκολα θα επιλυθούν τα προβλήματα στις σχέσεις των «συνεταίρων» Yahoo και Alibaba Group με αφορμή τη διαμάχη για την μεταφορά μίας μεγάλης διαδικτυακής υπηρεσίας. Ερωτηματικά προκαλεί κατά πόσον ο προβληματικός «γάμος» μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχίσει την πορεία του, καθώς δε φαίνεται λύση στον ορίζοντα. Οι μετοχές της Yahoo έπεσαν κατά 11% από την περασμένη Τρίτη όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Alibaba προχώρησε σε αναδιαρθρώσεις της διαδικτυακής υπηρεσίας Αlipay, η οποία είναι ένα σύστημα για αγορές μέσω διαδικτύου παρόμοιο με το Paypal του eBay.

Οι αναλυτές είπαν ότι αυτή η κίνηση μείωσε κατά 43% την αξία των μετοχών της Yahoo στην Alibaba, που θεωρείται από τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της πρώτης.

Αν και αρχικά οι δύο εταιρείες εξέδωσαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις στη συνέχεια έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να λύσουν τη διαμάχη.

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς επιμένουν ότι τα προβλήματα στις σχέσεις τους είναι βαθύτερα και θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσουν να λυθούν.

Πηγή: real.gr