Ανακαλούνται τα ηχεία Beats Pill XL της Apple καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας. 

Η εταιρεία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν «απίθανο» να συμβεί, ωστόσο ζητά από τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηχεία και να τα επιστρέψουν, με πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους

«Η Apple διαπίστωσε ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, η μπαταρία των ηχείων Beats Pill XL μπορεί να υπερθερμανθεί και να υπάρξει κίνδυνος ξεσπάσματος φωτιάς. Η συγκεκριμένη ανάκληση δεν επηρεάζει οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς ή προϊόν της Apple», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Επειδή η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί κύριο μέλημα της εταιρείας μας, η Apple ζητά από τους πελάτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηχεία Bats Pill XL», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Τα ηχεία είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά από την Beats Electronics το Νοέμβριο του 2013, αρκετούς μήνες προτού η Apple εξαγοράσει την εταιρεία.