Την δική του επιχειρηματική προσέγγιση θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ο παγκοσμίως γνωστός Ισραηλινός επιχειρηματίας και εφευρέτης του USB Stick, Ντόβ Μοράν, (Dov Moran) στο αθηναϊκό κοινό.

Ο κ.Moran, θα δώσει διάλεξη στο Ίδρυμα Μποδοσάκη με θέμα Επιχειρηματικότητα – Προωθώντας ιδέες για να κάνετε τα προϊόντα σας να κατακτήσουν τον κόσμο, σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την Eurobank.

Επιπλέον, ο κ. Μoran θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιριών, επιταχυντών (accelerators) και ΜΚΟ που προωθούν την νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρο του ΣΕΒ και της Info Quest, τον κ. Σωκράτη Πλούσσα, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (EENE). Η επίσκεψη οργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Ο Dov Moran γεννήθηκε το 1955 στην πόλη Ramat Gan κοντά στο Τελ Αβίβ. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Technion, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Χάιφα, όπου έλαβε πτυχίο Bachelor's. Υπηρέτησε στο Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό για επτά χρόνια, όπου ήταν διοικητής τoυ τμήματος μικρουπολογιστών.

Το 1989, ο Moran ίδρυσε την M –Systems, την εταιρεία που ανακάλυψε το USB Flash Drive (DiskonKey) (στικάκι) και το Flash Disk (DiskonChip) καθώς και άλλες καινοτόμες συσκευές αποθήκευσης στοιχείων. Υπό την ηγεσία του, η M-Systems είχε έσοδα 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε 18 χρόνια. Στο τέλος του 2006, εξαγοράστηκε από την SanDisk Corp, για 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια, σε μία τις μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν ποτέ στο Ισραήλ.

Μετά την πώληση της Μ-Systems, o Dov Moran ίδρυσε την modu, μια εταιρεία καινοτομίας που ανέπτυξε την επαναστατική ιδέα του αρθρωτού κινητού τηλεφώνου η οποία τελικά πούλησε την ευρεσιτεχνία της στην Google. Μάλιστα, αποτέλεσε την βάση για το έργο αρθρωτού τηλεφώνου της Google, γνωστό ως Project Ara. Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Moran έχει καταθέσει 40 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο Dov Moran είναι επίσης επενδυτής που παρέχει υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στο στάδιο του αρχικού κεφαλαίου σε τομείς όπως είναι οι ψηφιακές εφαρμογές στον τομέα της υγείας, τα μίντια, το λογισμικό ως υπηρεσία (Saas) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Ιnternet of Things -ΙοΤ). Ως εκ τούτου, καθοδηγεί Ισραηλινούς επιχειρηματίες βοηθώντας τους να μετατρέψουν τις έρευνες και την καινοτομία σε επιχειρηματικές εφαρμογές.