Αρκετοί είναι οι χρήστες του Facebook που ζητούν κατά καιρούς την προσθήκη ενός "Dislike" button δίπλα στο ήδη υπάρχον "Like". Σκοπός είναι να αντιτίθενται σε δημοσιεύσεις που δεν τους γεμίζουν και πολύ το μάτι. Η απαίτηση αυτή, δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους όσους θέλουν να δημιουργούν προβλήματα.

Έτσι, στο εξής να είστε προσεκτικοί, αφού στο Facebook κυκλοφορεί νέα …απάτη. Το Dislike button που θα συναντήσετε, λειτουργεί ως εξής: Καλεί τους χρήστες να το ενεργοποιήσουν, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση εμπνέουν καχυποψία.

Ο εκάστοτε χρήστης καλείται να αντιγράψει έναν κώδικα JavaScript και να τον επικολλήσει στην μπάρα διευθύνσεων του browser, πατώντας στη συνέχεια το enter.

Φυσικά, η κίνηση αυτή δεν ενεργοποιεί κανένα Dislike button και απλά αναπαράγει το μήνυμα στο Facebook. Αν, λοιπόν, δείτε ένα τέτοιο μήνυμα στο news feed σας, πρέπει αμέσως να το αναφέρετε στο Facebook προκειμένου να σταματήσει να διαδίδεται το συντομότερο δυνατόν, η νέα αυτή μορφή spam.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εταιρία του Facebook δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για Dislike button στην υπηρεσία.


Πηγή: newsbomb.gr
TAGS