Κρατική υπηρεσία διοίκησης κυβερνοπολέμου δημιούργησε το Ισραήλ σε μία προσπάθεια να προστατευθεί η χώρα από κακόβουλες επιθέσεις εναντίον των ζωτικών της δικτύων, αλλά και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας στον τομέα της ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας. Η ομάδα των 80 ειδικών, με επικεφαλής της απόστρατο στρατηγό, συστήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η υπηρεσία βασίσθηκε σε ανάλογες δυτικές, με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση<…> δολιοφθορών στα ηλεκτρονικά δίκτυά τους.
Παρότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες θεωρούνται υπεύθυνες για την πραγματοποίηση τέτοιων επιθέσεων κατά του Ιράν, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεσμεύθηκε για την αμυντική φύση της νέας υπηρεσίας.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνητικής, όπως ονομάσθηκε η υπηρεσία, θα έχει προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα ερχόμενα χρόνια. «Υπόσχομαι ότι θα αντισταθούμε στην απειλή μελλοντικών κυβερνο-επιθέσεων», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το Ισραήλ κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Η νέα διοίκηση θα εξετάζει τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, τις οποίες θα συμβιβάζει με εκείνες του ιδιωτικού τομέα και της πανεπιστημιακής έρευνας.

Πηγή: kathimerini.gr