Παραλίγο νέο ατύχημα για αυτο-οδηγούμενο όχημα της Google

Παραλίγο νέο ατύχημα για αυτο-οδηγούμενο όχημα της Google

Ένα νέο ατύχημα για αυτο- οδηγούμενο όχημα της Google αποφεύχθηκε το περασμένο Σάββατο στην Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ένα αυτοκίνητο μάρκας Lexus, το οποίο ανήκει στην Google, έκοψε την πορεία ενός Audi της εταιρείας Delphi Automotive, καθώς αυτό προσπαθούσε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας. 

Ο Τζον Αμπσμέιερ της Delphi, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο της εταιρείας δήλωσε ότι το όχημα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια αλλαγής λωρίδας και να λάβει «κατάλληλα μέτρα» προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση με ένα παρόμοιο όχημα της Google. 

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η Google δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο ή ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτο-οδηγούμενα οχήματα. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τελικά αποφεύχθηκε η σύγκρουση, το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί το πρώτο «ατύχημα» της Google. Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματά της έχουν εμπλακεί σε συνολικά 13 ατυχήματα στο διάστημα των 6 ετών που αυτά κινούνται δοκιμαστικά στους δρόμους της Καλιφόρνιας. Δύο εκ των ατυχημάτων έλαβαν χώρα μόλις τον περασμένο μήνα. Η Google εμμένει στην άποψή της ότι όλα τα περιστατικά οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και όχι στο σύστημα των αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο