Το πιο λεπτό «έξυπνο» τηλέφωνο που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα, παρουσίασε η Samsung. Το Galaxy A8, έχει πάχος που δεν ξεπερνά τα 5,9 χιλιοστά, όμως παρά το περιορισμένο πάχος του, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν καταφέρει να χωρέσουν μέσα στη συσκευή μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,050mAh αλλά και κάμερα ανάλυσης 16Mpixels. 

Σύμφωνα με το BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο smartphone θα αρχίσει προς το παρόν να πωλείται στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία σχετικά με τη διάθεσή του και σε άλλες χώρες. 

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι δεν υπάρχουν σχέδια για διάθεση της συσκευής στη Βρετανία.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Samsung για την κατασκευή μιας τόσο λεπτής συσκευής ήταν να μειώσει τον κίνδυνο λυγίσματος της συσκευής σε περίπτωση που ο χρήστης το τοποθετούσε στην τσέπη του. Για το λόγο αυτόν η εταιρεία επέλεξε μεταλλικό σασί ώστε η συσκευή να είναι άκαμπτη. 

'Αλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung είναι ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τεχνολογία 4G καθώς και η οθόνη αφής 5,7 ιντσών υψηλής ανάλυσης 1080p.