Τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους χρήστες της φαίνεται πως θέλει να προσφέρει η Microsoft και για το λόγο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες εγκατέστησε το νέο operating system των Windows 10 σε πάνω από 14 εκατ. συστήματα παγκοσμίως. 

Η διάθεση των Windows 10 ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου, σε μία από τις μεγαλύτερες διανομές λογισμικού στην ιστορία, κάτι που η Microsoft παρομοίασε σαν τη «διανομή πίτσας για 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους».

Η εταιρεία έσπευσε επίσης να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τα θετικά σχόλια που περιέβαλαν το λογισμικό πριν καν αυτό κυκλοφορήσει καθώς και για την υπομονή που επιδεικνύουν οι καταναλωτές κατά τη διαδικασία διανομής του OS.

«Όπως έχουμε ήδη πει, μέγιστη προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι ο κάθε χρήστης θα έχει μια ικανοποιητική εμπειρία κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης και για αυτόν τον λόγο διανέμουμε με προσοχή τα Windows 10 σε φάσεις, ξεκινώντας με τους Windows Insiders», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft.

«Κι ενώ το νέο λειτουργικό έχει εγκατασταθεί ήδη σε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια συσκευές, συνεχίζουμε να έχουμε πολλή ακόμα δουλειά μπροστά μας προκειμένου να προσφέρουμε σε όλους την αναβάθμιση που έχουν κάνει κράτηση», προστίθεται στην ανακοίνωσή.

Η δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 7 και 8 θα διατεθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι αρχικές αξιολογήσεις σχετικά με το νέο λειτουργικό φαίνεται να είναι θετικές, μετά τα αρνητικά σχόλια που είχαν συγκεντρώσει τα Windows 8, με τους χρήστες να έχουν εκφράσει την προτίμησή τους για τα Windows 7, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

Όσοι χρήστες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να κάνουν «κράτηση» ένα αντίγραφο των Windows 10 πρόκειται να λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες μια ειδοποίηση για την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού στο σύστημά τους.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε:

Στις 29 Ιουλίου αναγγείλαμε τη διαθεσιμότητα των Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise για τους επιχειρηματικούς μας πελάτες. Από την 1η Αυγούστου, οι χρήστες με άδεια μπορούν να αναβαθμίσουν στις εκδόσεις Windows 10 Enterprise και Windows 10 Education.

Όπως αναφέρει η Inquirer, οποιοσδήποτε χρήστης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν ενημέρωση, μπορεί να αγοράσει το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft προς 99 δολάρια (περίπου 90 ευρώ) για την απλή έκδοση και 189 (περίπου 172 ευρώ) για την Windows 10 Pro.