Ο αγώνας «επιβίωσης» ανάμεσα στις δύο κορυφαίες εταιρίες μπορεί να μην είναι κι ο καλύτερος από πλευράς ανταγωνιστικότητας, ειδικά με τις μομφές που εξαπολύουν κατά καιρούς οι εταιρίες μεταξύ τους για αντιγραφές πατεντών, ωστόσο αυτός ο αγώνας είναι άκρως ωφέλιμος για τον τελικό χρήστη, αφού έτσι υπάρχει έντονη δημιουργικότητα από όλες τις εταιρίες. Ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της Samsung, που ίσως και για πρώτη φορά έρχεται πρώτη σε σχέση με την Apple στο να δημοσιοποιήσει στοιχεία για το τι θα περιμένουμε στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν, είχαμε την πρώτη αποκάλυψη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για την νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας που αναμένεται να μπει σε γραμμή παραγωγής για τα νέα της tablet το 2012. Ήδη η Samsung, ψάχνει ανάμεσα σε εταιρίες που κατασκευάζουν επεξεργαστές γι’ αυτόν που θα μπορέσει να «αντέξει» την ανάλυση των 2560 X 1600 pixels.

Ένα κομμάτι της αγοράς που φαίνεται ακόμα αρκετά παρθένο είναι εκείνο των smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη και όπως φαίνεται η Samsung σκοπεύει να απλωθεί και εκεί με κάποιο έξυπνο τηλέφωνο εφοδιασμένο με μια διπλή αναδιπλούμενη AMOLED οθόνη. Και μιλώντας για οθόνες αναδιπλούμενες ή και κυρτές, ίσως να δούμε και κάποια συσκευή τηλεφώνου ή απλά bluetooth που να εφαρμόζει στον καρπό.

Βέβαια και οι δύο αυτές κατευθύνσεις, ίσως να αφήσουν παγερά αδιάφορη την Apple, που δεν φαίνεται διατεθειμένη για τέτοιου είδους επεκτάσεις, αλλά σίγουρα θα ανασκουμπωθεί με την έναρξη της υπηρεσίας αναπαραγωγής ταινιών μέσω Wi-Fi, αντίστοιχη του AirPlay, με ποιότητα όμως που φθάνει τα 1080p ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε όχι μόνο την «απάντηση» της Apple στις νέες εξελίξεις της κορεάτικης εταιρείας, αλλά και όλες τις καινοτόμες υπηρεσίες που σαν τελικό αποδέκτη έχουν πάντοτε εμάς, τους τελικούς χρήστες.


Πηγή: inews.gr
TAGS