Τέρμα ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος για τους χρήστες της Microsoft, καθώς η εταιρεία αναιρεί αυτή την πολιτική στην υπηρεσία «νέφους» της, το OneDrive και από τις αρχές του 2016, όλοι οι χρήστες, υπάρχοντες και νέοι, θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν 5 GB αντί για 15 GB που δικαιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα 5 Gigabytes είναι αρκετά για να χωρέσουν περίπου 6.600 έγγραφα του Office ή 1.600 φωτογραφίες.

Είχε προηγηθεί η Amazon, η οποία νωρίτερα φέτος κατήργησε το δωρεάν χώρο των 5 GB στο δικό της «νέφος» (χρεώνει πλέον 12 δολάρια το χρόνο για 5 GB).

 H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει 2 δολάρια τον μήνα για αποθήκευση 50 GB και όχι 100 GB, όπως ήταν έως τώρα η χρέωση.

 Εξάλλου, οι επί πληρωμή συνδρομητές στο online πακέτο Office 365, το οποίο παρέχει επεξεργαστή κειμένου και άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, θα δικαιούνται και δωρεάν 1.000 GB (1 ΤΒ) χώρου.

 Η εταιρεία καταργεί τη δυνατότητα παραχώρησης απεριόριστου χώρου αποθήκευσης στους συνδρομητές του Office 365, κατηγορώντας μερικούς χρήστες ότι έχουν «ανεβάσει» και αποθηκεύσει στο «νέφος» ολόκληρους δίσκους προσωπικών υπολογιστών και τεράστιες συλλογές ταινιών, ξεπερνώντας ακόμη και τα 75 ΤΒ ανά χρήστη σε μερικές περιπτώσεις.

Η Microsoft θα δώσει επαρκές χρονικό περιθώριο - έως ένα έτος- στους χρήστες για να αποσύρουν τα αρχεία τους, που υπερβαίνουν τα νέα μικρότερα όρια αποθήκευσης.

Προς το παρόν τουλάχιστον, άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο «νέφος», όπως το Google Drive (δωρεάν 15 GB), το Dropbox (δωρεάν 2 GB) και το Apple iCloud (δωρεάν 5 GB), δεν έχουν ανακοινώσει παρόμοιες περικοπές ή αλλαγές τιμολογιακής πολιτικής.