Το τραπεζικό σύστημα της Αυστραλίας χτυπήθηκε πρόσφατα με μυστηριώδη τρόπο από εκμεταλλεύσιμο κενό ασφάλειας, το οποίο προκάλεσε στιγμιαία ακύρωση πάνω από 10.000 πιστωτικών καρτών στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Οι τράπεζες Commonwealth Bank και St George Bank, έδωσαν αμέσως συναγερμό για την ακύρωση των καρτών μέσω SMS το οποίο στάλθηκε στους πελάτες τους, ενημερώνοντας τους ότι οι πιστωτικές κάρτες θα ακυρώνονταν προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Παρόλα αυτά καμία τράπεζα δεν ανακοίνωσε τον ακριβή λόγο που προχώρησε στην ενέργεια αυτή, ούτε έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την ενδεχόμενη παραβίαση.

Πιο συγκεκριμένα, η Commonwealth Bank προχώρησε στην ακύρωση 8.000 πιστωτικών καρτών ενώ η Bendigo Bank δήλωσε ότι ακύρωσε τουλάχιστον 2.300 πιστωτικές κάρτες. Οι τράπεζες Westpac και National Australia Bank (NAB), προχώρησαν σε ενημέρωση των πελατών τους αλλά ο αριθμός των πελατών που επηρεάστηκαν ήταν αρκετά μικρός, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους 1.000 στο σύνολό τους.

Η συγκεκριμένη ακύρωση των πιστωτικών καρτών δεν είναι απλή υπόθεση αφού θα προκαλέσει το πάγωμα αρκετών πληρωμών και την προσθήκη μεγάλου όγκου εργασιών για την ανανέωση των καρτών, όσοι εκ των υπαλλήλων βέβαια θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις τράπεζες που επηρεάστηκαν.Πηγή: secnews.gr