Ένα πολύ πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο παλαιών ιών που πρόσβαλαν ηλεκτρονικούς  υπολογιστές  έφτιαξε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Μάλιστα μέσα σε τέσσερις μέρες «λειτουργίας» του, έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί  μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

Τα αρχειακά «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σε δηλώσει που έκανε στο BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

Ο ίδιος σημείωσε στο μέσο ενημέρωσης το πόσο  έκπληκτος έχει μείνει από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς.

Όπως ανέφερε, αυτό γίνεται ίσως επειδή στη σημερινή εποχή:

«το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».