Σε ένα Blog, ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας της Google, Venkat Panchapakesan, προειδοποίησε πως σε ένα χρόνο κάποιοι browser (προγράμματα περιήγησης) θα σταματήσουν να λειτουργούν, τουλάχιστον έτσι όπως τους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο αντιπρόεδρος υποστηρίζει πως θα πρέπει να ξεφορτωθούμε σταδιακά, αρκετούς browser, όπως τον Internet Explorer 7, Safari 3 και τον Firefox 3.5 και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, διότι θα χαθούν πολλές από τις λειτουργίες τους. Οι αλλαγές θα κάνουν την εμφάνισή τους, από τις αρχές του Αυγούστου και συνέπειες θα υποστούν τα Gmail, Google Calendar, Google Talk και Google Docs.

Στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες αναβαθμίσεις, ώστε οι υπηρεσίες να μη σταματήσουν να λειτουργούν. Όμως υπογραμμίζει πως αν επιμείνουν οι χρήστες στα παλιά τους προγράμματα, τότε θα είναι πιο ευάλωτοι σε διαδικτυακές επιθέσεις. Ο κ. Panchapakesan υποστήριξε πως οι νέοι browsers είναι πιο εύκολοι στη χρήση τους και πιο ασφαλείς.

Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 20% των χρηστών του Διαδικτύου, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer 7 και παλιότερα προγράμματα. Επίσης, αποκαλύπτουν ότι το 34% των Κινέζων χρηστών, χρησιμοποιούν ακόμη τον Internet Explorer 6, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως το «λιγότερο ασφαλές λογισμικό στον πλανήτη».Πηγή: protothema.gr
TAGS