Σε χρόνο ρεκόρ -έως το 2013- θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του 18ετούς δικτύου της η Wind ώστε να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες. Το έργο θα απορροφήσει σημαντικό μέρος από τις επενδύσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προγραμματίσει η Wind για την επόμενη τριετία. Το έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Huawei.

Η Wind χαρακτηρίζει το έργο «μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, που θα έχει ως αποτέλεσμα την «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρείας, καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο Ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς». Μάλιστα, υπόσχεται ότι «με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρείας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps, καθιστώντας το ασυναγώνιστο.»

Εκσυγχρονισμένο στην Αθήνα στα μέσα του 2012

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο εκσυγχρονισμός του Ραδιοδικτύου της WIND θα ξεκινήσει αμέσως και οι πρώτες πόλεις που θα είναι έτοιμες ως τα μέσα του 2012 θα είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ελλάδα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα δομικά στοιχεία του Ραδιοδικτύου της εταιρείας καθώς και όλη η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης. Ο νέος εξοπλισμός του Ραδιοδικτύου θα περιλαμβάνει λύσεις Single BTS και Multi-mode BSC, οι οποίες υποστηρίζουν αποτελεσματικά πολλαπλές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας εισάγοντας έτσι στο δίκτυο της WIND τις έννοιες «Σύγκλιση, Ευρυζωνικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειες και Ανάπτυξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης της WIND θα αναβαθμιστεί επίσης με την εισαγωγή μίας λύσης ενιαίας μετάδοσης που εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και έξυπνη λειτουργία. Το πρωτόκολλο All iP θα εγκατασταθεί σε όλο το δίκτυο.

Μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας, σύμφωνα με την Wind θα έχει επίσης «σημαντική οικολογική αξία» καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομήσει το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον η ψύξη των μονάδων γίνεται με φυσικούς τρόπους και όχι με τη χρήση κλιματιστικών, με συνέπεια την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.Πηγή: in.gr