Το κινητό τηλέφωνο παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας και κάλυψης των τηλεπικοινωνιακών αναγκών για τους Ευρωπαίους πολίτες, με τους Έλληνες να συντάσσονται και αυτοί με την άποψη των υπόλοιπων κατοίκων της Ε.Ε. Ενώ η χρήση του mobile internet αυξάνεται σταδιακά εντός της Ε.Ε, οι πολίτες σε ποσοστό 89% δηλώνουν ότι το κινητό τηλέφωνο παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας. 

Στην Ελλάδα, η εικόνα δεν είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν το κινητό τηλέφωνο ως βασικό τηλεπικοινωνιακό εργαλείο να κυμαίνεται επίσης στο 89%.

Οι κλήσεις μέσω κινητού παραμένουν ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας για 9 στους 10 ΕυρωπαίουςΣε κάθε περίπτωση το mobile internet παραμένει μια ισχυρά ανερχόμενη δυναμική εντός της ευρωπαϊκής αγοράς. Σήμερα, το 69% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος, που έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες mobile internet, μια αύξηση 21 μονάδων σε σχέση με το 2014.

Όπως προκύπτει από την έκθεση για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (eCommunication Study), που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ 9 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι επικοινωνούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, το 75% χρησιμοποιεί SMS, το 69% e-mails και το 53% instant messaging.

Ταυτόχρονα, στην καθημερινή τους ζωή, οι Ευρωπαίοι αξιολογούν ως πιο σημαντική την κινητή τηλεφωνία (74% των Ευρωπαίων) σε σχέση με το mobile Internet (34%), τη σταθερή τηλεφωνία (32%), το σταθερό Internet (27%) και τα SMS (26%). Στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 82% για την κινητή τηλεφωνία, 26% για το mobile internet, 59% για τη σταθερή τηλεφωνία, 31% για το σταθερό Ίντερνετ και 16% για τα sms.

Για τους νέους στην Ευρώπη, ηλικίας 15 - 24, το mobile internet είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας μετά από την κινητή τηλεφωνία (62%), ενώ για τις ηλικίες 55+ το φορητό Ίντερνετ καταλαμβάνει μόλις την έκτη θέση (12%).