Τον αμερικανό χορευτή και έναν από τους ιδρυτές του Lindy Hop, Frankie Manning, τιμά η Google με το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη γέννησή του.

Γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ, της Φλόριντας το 1914. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στο Χάρλεμ μαζί με την μητέρα, η οποία ήταν επίσης χορεύτρια. Ο Frankie άρχισε τον χορό από μικρή ηλικία.

Το 1935, ο Herbert White οργάνωσε τις κορυφαίες Savoy Ballroom χορευτές Lindy hop σε μια επαγγελματική ομάδα παράσταση που τελικά ονομάστηκε Whitey's Lindy Hoppers.

 

Ο Manning δημιούργησε τον πρώτο σύνολο του θιάσου Lindy Hop και λειτουργούσε ως ο χορογράφος της ομάδας, αν και επίσημα δεν είχε αυτόν τον τίτλο. 

Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1947, ο Manning δημιούργησε μια μικρή ομάδα με την ονομασία Congarous. Όταν η ομάδα αυτή διαλύθηκε ο Manning ξεκίνησε καριέρα με την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περίπου 30 χρόνια μετά ο Manning ξεκινάει τη δεύτερη καριέρα του στο χορό και ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως ένας διάσημος εκπαιδευτής και εμπνευστής.
Το 1982, ο Al Minns, πρώην μέλος της Whitey's Lindy Hoppers άρχισε να διδάσκει Lindy Hop σε μια νέα γενιά χορευτών. Δυστυχώς όμως μετά από τρία χρόνια πέθανε. O Al προτού πεθάνει είχε ενημερώσει μαθητές του για τον Frankie Manning. Έτσι το 1986 επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να τους διδάξει Lindy Hop.

Αρχικά, ο Manning ήταν δύσπιστος και αρνήθηκε να τους διδάξει ωστόσο στο τέλος πείστηκε.

Τη δεκαετία του ΄80 που αναβίωσε ο χορός swing και το Lindy Hop, ο Manning αποφάσισε να διδάξει LindyHop με αποτέλεσμα πρόθυμοι χορευτές του χορού να σπεύσουν να διδαχθούν ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μαζί του εμφανιζόταν και η Norma Miller.

O Manning σε ηλικία 75 ετών συν - χορογράφησε το μιούζικαλ «Black & Blue» για το οποίο έλαβε ένα βραβείο Tony. Το 2000 τιμήθηκε με το Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες Εθνικής Κληρονομιάς.

Ο Frankie Manning πέθανε τον Απρίλιο του 2009. Ωστόσο προτού πεθάνει είχε διοργανωθεί προς τιμήν του στην πόλη της Νέας Υόρκης εκδήλωση προς τιμήν του. Η εκδήλωση προχώρησε χωρίς αυτόν ο κόσμος, οι χορευτές και οι δάσκαλοι χορού που συγκεντρώθηκαν για να τον τιμήσουν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.