Τα σχέδια της Google για συλλογή εικόνων για τη δημοφιλή υπηρεσία της, Google Street View, απέρριψε η ινδική κυβέρνηση, κατόπιν αντιρρήσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Αξιωματούχοι είπαν στο BBC πως υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφαλείας λόγω της υπηρεσίας, η οποία συλλέγει εικόνες υψηλής ανάλυσης για να παρέχει στους χρήστες της εικόνα 360 μοιρών από δρόμους, τουριστικά αξιοθέατα, λόφους και ποτάμια.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, το πρακτορείο Press Trust of India ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ενημέρωση τη Google πως τα σχέδιά της να καλύψει την Ινδία με αυτή την υπηρεσία απορρίφθηκαν.

Όσον αφορά στον ειδικότερο λόγο πίσω από αυτή την απόφαση, υπηρεσίες ασφαλείας είχαν εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με τέτοιου είδους συλλογή εικόνων, καθώς ο σχεδιασμός για τις επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι θεωρείται πως ενέπλεκε φωτογραφική αναγνώριση στόχων από έναν εκ των «εγκεφάλων» της επίθεσης.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι δεν ήταν δυνατή η παρακολούθηση της υπηρεσίας μετά την έναρξη της λειτουργίας της, και ότι θα ήταν επιζήμια για την εθνική ασφάλεια» είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα The Hindu- ενώ εκπρόσωπος της Google είπε στο BBC ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα αντίγραφο της εντολής.