Στην οικογένεια της Microsoft περνάει ο ιστότοπος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, αφού όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο κολοσσός του τομέα της πληροφορικής θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως έγινε γνωστό, πάντως, το LinkedIn θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του και ο νυν διευθυντής του, ο Τζεφ Γουέινερ, θα παραμείνει στη θέση του.

Το LinkedIn ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα έχει 433 εκατομμύρια μέλη σε όλον τον κόσμο. Η εξαγορά του από τη Microsoft θα γίνει με τιμή 196 δολαρίων ανά μετοχή.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η εξαγορά, η μετοχή του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκε στα 194,46 δολάρια (+48,35%) γύρω στις 15.50 (ώρα Ελλάδας), στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Αντιθέτως, η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε κατά 2,99%, στα 49,94 δολάρια.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η εξαγορά, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως από τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο του LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, θα οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους, αφού εγκριθεί από τις αρχές ελέγχου του ανταγωνισμού.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία που έχει σημειωθεί κατά την θητεία του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Satya Nadella, ο οποίος αναδιοργανώνει την Microsoft από το 2014 που ανέλαβε.