Και στις σπουδές Τεχνικών Επαγγελμάτων, προτεραιότητα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η      διασύνδεση του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος, για τους σπουδαστές του. Αυτός είναι ο και ο λόγος που προχώρησε σε μία πρωτότυπη ενέργεια, που λαμβάνει χώρα πρώτη φόρα σε Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι σπουδαστές Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, υπό την επίβλεψη των έμπειρων καθηγητών τους, ανέλαβαν project κατασκευής αγωνιστικού Kart «από το μηδέν». Συγκεκριμένα, οι ταλαντούχοι σπουδαστές, μετείχαν στο σχεδιασμό, έκαναν έρευνα αγοράς, μετείχαν σε μια διαδρομή βασισμένη στη συνεργασία, την οργάνωση, την επιμονή αλλά και την προσήλωση, επέμειναν στο πλάνο, μέχρι το Kart  να αρχίσει να μορφοποιείται σε αυτό που είχε σχεδιαστεί και τέλος,υπερέβαλαν εαυτούς και ετοίμασαν το project στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Εν κατακλείδι οι σπουδαστές, σχεδίασαν το Kart, κατασκεύασαν το σασί, εγκατέστησαν τον κινητήρα κάνοντας τις αναγκαίες μετατροπές, τοποθέτησαν τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης και το οδήγησαν σε αγωνιστική πίστα καρτ με απόλυτη επιτυχία!!!

Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών, οι συνεργασίες, τα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια – συνεργεία καθώς επίσης και η μέθοδος διδασκαλίας, δίνουν επαγγελματική σιγουριά και προοπτική στον κάθε σπουδαστή.