Εκτοξεύτηκε το κινεζικό διαστημικό σκάφος Shenzou-11 («Θεϊκό Σκάφος») με δύο αστροναύτες το οποίο θα προσδεθεί στο δεύτερο κινεζικό διαστημικό εργαστήριο, το Tiangong-2, («Ουράνιο Παλάτι»), το οποίο τέθηκε σε τροχιά τον περασμένο μήνα ως αντικατάσταση του προηγούμενου εργαστηρίου Tiangong 1. 

Το «Ουράνιο Παλάτι» αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία σε έξι χρόνια ενός κατοικημένου σταθμού στο Διάστημα.

Θα είναι πολύ μικρότερος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (στον οποίο η Κίνα δεν συμμετέχει), με μάζα γύρω στους 60 τόνους, όταν ο διεθνής σταθμός έχει μάζα 400 τόνων.

Οι αστροναύτες Τζινγκ Χαϊπένγκ και Τσεν Ντονγκ θα μείνουν στο διαστημικό εργαστήριο 30 ημέρες και θα πραγματοποιήσουν πειράματα στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας, της φυσικής, των ηλιακών καταιγίδων και επιδιορθώσεις εξοπλισμού.

Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ συνεχάρη το προσωπικό για την επιτυχία της εκτόξευσης.

Το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας πέτυχε το 2013 την πρώτη ελεγχόμενη προσσελήνωση από το 1976, αν και το σεληνιακό ρομπότ Yutu παρουσίασε σοβαρά τεχνικά προβλήματα μετά την άφιξή του.