Μείωση στις πωλήσεις του κινητού τηλεφώνου iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανέφερε η Apple σε σχετική ανακοίνωσή της, παρόλο που πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τiς 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που υποστήριζαν ότι θα φτάσουν τις 44,8 εκατομμύρια. Στην ανακοίνωσή της η Apple προβλέπει επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα κατά την περίοδο των εορτών, μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, κατά το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001, υπογραμμίζοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις των δημοφιλών της smartphone και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα κινέζικες.

O Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC,επεσήμανε ότι η εταιρεία σημείωσε άνοδο στα έσοδα της τάξης του 24% από υπηρεσίες όπως το Apple Music και το Apple Pay. Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των καταναλωτών στο iPhone 7, αφού η παγκόσμια ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ξεπερνά την προσφορά.

Στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η ζήτηση για το νέο iPhone 7 είναι πολύ δυνατή, παρά την πτώση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως. Στο χρηματιστήριο, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση της τάξης του 3%, φτάνοντας τα 114,80 δολάρια.