Τελικά, δεν πρόκειται να δούμε ένα νέο iPhone τον Σεπτέμβριο, αλλά δύο: ένα low-end, γνωστό και ως iPhone 4S και ένα iPhone 5. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον Chris Whitmore, αναλυτή της Deutsche Bank, και πιθανώς οι κινήσεις αυτές τις Apple σηματοδοτούν μια στροφή της Apple στους χρήστες με χαμηλότερο budget.

Σύμφωνα με τον Whitmore, η Apple πιθανώς να προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει στην απόσυρση των παλιότερων πλατφορμών smartphones, όπως είναι το Blackbery, ούτως ώστε να κερδίσει μια διαφορετική γκάμα πελατών.

Παρόλο που το iPhone 5 θα αποτελέσει τον άμεσο διάδοχο του iPhone 4, το iPhone 4S θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των lower-end πελατών. Αντί της χρηματοδότησης μέσω ενός συμβολαίου, το 4S θα είναι ένα προπληρωμένο τηλέφωνο με τιμή $350, και με παρόμοιας λογικής με το iPad προγράμματα, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν δεδομένα και κλήσεις όποτε τα χρειάζονται.

Η τιμή απόκτησης θα είναι σαφώς μεγαλύτερη, αλλά το γεγονός πως δεν θα υπάρχει δέσμευση σε κάποιο πρόγραμμα θα αποτελέσει πλεονέκτημα για κάποιους χρήστες.

Τους τελευταίους μήνες, οι αναφορές σχετικά με ένα επόμενης γενιάς iPhone είναι τουλάχιστον αντικρουόμενες. Αν και κάποιες πηγές συγκλίνουν προς ένα μικρής εμβέλειας update με αναβαθμισμένο hardware στο ίδιο σασί, κάποιες άλλες προβλέπουν ένα παντελώς νέο σχεδιασμό.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε μια φήμη, υποτίθεται από έγκυρη πηγή, η οποία ανέφερε πως το νέο επόμενο iPhone θα περιλαμβάνει νέο σασί, λίγο προτού μια ακόμα φήμη ισχυριστεί το ακριβώς αντίθετο.

Πίσω στον Φεβρουάριο, ο Apple COO Tim Cook έκανε μια νύξη για ένα prepaid τηλέφωνο ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, για ένα πολύ φτηνότερο iPhone, εξηγώντας πως η Apple κατανοεί τις ανάγκες όλων των πελατών της και όχι μόνο των ευκατάστατων, και πως δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει καμία αγορά.

Εν μέσω τόσων πολλών αντικρουόμενων ειδήσεων, δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι μέχρις ότου η επόμενη γενιά των iPhones ανακοινωθεί επισήμως.

Αυτό αναμένεται να συμβεί στο ετήσιο μουσικό event της Apple, στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα παράλληλα με το ανανεωμένα μοντέλα iPod και την τελική έκδοση του iOS 5.Πηγή: inews.gr