Τον Ιούλιο 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην ελληνική αγορά το πρώτο smartphone της HTC που αναλαμβάνει τη λήψη φωτογραφιών αλλά και βίντεο στις τρεις διαστάσεις και την αναπαραγωγή τους στο τηλέφωνο χωρίς ειδικά γυαλιά. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Το HTC Evo 3D θυμίζει το σούπερ-smartphone της HTC, HTC Sensation με βασική διαφορά την υποστήριξη 3D: Η στερεοσκοπική οθόνη του (με ανάλυση qHD, δηλαδή 540x960 pixel που αυξάνει το διαθέσιμο χώρο προβολής) υποστηρίζει την αναπαραγωγή 3D και τη θέαση χωρίς γυαλιά.

Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχουν δύο κάμερες με αυτόματη εστίαση και διπλό φλας (LED) για τη λήψη φωτογραφιών στα 5Mpixel και 3D έως στα 2Mpixel και βίντεο 2D και 3D στα 720p (με στερεοφωνικό ήχο).

 Στις ρυθμίσεις των λήψεων έχει προστεθεί η δυνατότητα «ακαριαίας» μετάβασης από 2D και 3D (υπάρχει σχετικό κουμπί για την εναλλαγή) και η δυνατότητα προσθήκης ενός εφέ που η HTC ονομάζει «Tiltshift» - επιλεκτικό θόλωμα τμήματων της σκηνής που δίνει στο θέμα την αίσθηση του μοντέλου υπό κλίμακα.

Τέλος, όλο το περιβάλλον HTC Sense που χαρακτηρίζει τα κινητά της HTC, απαρτίζεται από μενού 3D και η εφαρμογή για τον καιρό έχει επίσης αποκτήσει το εφέ της τρίτης διάστασης.

Ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τις λήψεις σε 3D, εντούτοις ο παραλήπτης θα πρέπει να έχει συσκευή που υποστηρίζει την αναπαραγωγή τους χωρίς γυαλιά (όπως, υποθέτουμε, το LG Optimus 3D το οποίο επίσης θα κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την ίδια περίοδο ή το Nintendo 3DS ή άλλες συσκευές που θα υποστηρίζουν στερεοσκοπικό περιεχόμενο χωρίς γυαλιά).

Το HTC Evo 3D αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από έναν διπλοπύρηνο Snapdragon 1,2MHz, έχει 1GB RAM, η διαγώνιος της οθόνης του είναι 4,3 ίντσες και υποστηρίζει τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth 3.0, DLNA ή MHL (μέσω micro-USB και το απαραίτητο καλώδιο για έξοδο πολυμέσων στην τηλεόραση σε HD με παράλληλη φόρτιση της συσκευής και έλεγχο του κινητού από το τηλεκοντρόλ).

Σε ό,τι αφορά στην χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 1730mAh, οι διαστάσεις του 12,6x6,5x1,205 εκατοστά και το βάρος του 170 γραμμάρια (σχετικά βαρύ, αν σκεφτεί κανείς ότι το Sensation ζυγίζει 148γρ).

Το HTC Evo 3D είναι ένα από τα πρώτα smartphone στα οποία περιλαμβάνεται η υπηρεσία HTC Watch (όπως και στο Sensation ή το τάμπλετ HTC Flyer). Όλες οι νέες κυκλοφορίες του παγκόσμιου κινηματογράφου θα είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο, υπόσχεται η HTC.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η HTC και αυτή τη φορά στην κάμερα και ιδίως στην ταχύτητα του κλείστρου και στην λήψη υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού: υπόσχεται ότι «η ψηφιακή κάμερα αποδίδει το ίδιο εξαιρετικά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στον ευρύ φακό με μέγιστο διάφραγμα f/2.2 που επιτρέπει επίσης την λήψη βίντεο σε κρυστάλλινη ανάλυση 720p, στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, καθιστώντας το HTC EVO 3D ιδανικό για την καταγραφή απογευματινών στιγμών με φίλους.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: in.gr