Στην συγγραφέα του best seller ''Μικρές κυρίες'', την Αμερικανίδα Λουίζα Μέι Άλκοτ είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της google, καθώς συμπληρώνονται 184 χρόνια από την γέννησή της. 

Η Άλκοτ έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το μυθιστόρημά της "Μικρές Κυρίες", αλλά και όσα το ακολούθησαν όπως "Μικροί Κύριοι" και "Τα παιδιά του Τζο".

Γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το 1832 και μεγάλωσε στο Νιου Ίνγκλαντ, έχοντας στον περίγυρό της μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους διανοούμενους της αμερικανικής κοινωνίας.

Ωστόσο, η οικογένειά της υπέστη οικονομική καταστροφή και έτσι η Άλκοτ αναγκάστηκε να εργαστεί προκειμένου να συμβάλει στα οικονομικά του σπιτιού από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκινώντας την καριέρα της ως συγγραφέας, είχε υιοθετήσει το ψευδώνυμο Α.M.Barnard.

Το μυθιστόρημα "Μικρές Κυρίες" που κυκλοφόρησε το 1868 διαδραματίζεται στην πραγματικότητα στο σπίτι της οικογένειας Άσκοτ, στη Μασαχουσέτη και βασίζεται στις παιδικές αναμνήσεις της συγγραφέα που μεγάλωνε μαζί με τις τρεις αδερφές της. Η επιτυχία του βιβλίου ήταν τεράστια, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία μέχρι και σήμερα.