Τα Windows 8 αποκαλύφθηκαν στο συνέδριο D9 από τον Steven Sinofksy. Το καλά νέα είναι πως θα υπάρχουν δύο είδους εφαρμογές. Ένα είδος είναι σχεδιασμένο για desktop υπολογιστές και το άλλο, βασισμένο σε HTML5 και Javascript, έχει σχεδιαστεί εξαρχής για χρήση με touchscreen. Και τα δύο περιβάλλοντα θα υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα touch πληκτρολόγησης για κάθετη χρήση της ταμπλέτας.

Επίσης, είναι αρκετά ως πολύ εύκολη η πολλαπλή χρήση εφαρμογών μέσα στο περιβάλλον, το λεγόμενο multitasking και «βολικά» γίνεται με επαφή των διαφορετικών παραθύρων το ένα δίπλα στο άλλο (π.χ. ένα αρχείο Excel και.. Twitter). Επίσης υπάρχει και μία νέα έκδοση του Internet Explorer 10, η οποία χρησιμοποιεί το Silverlight της ίδιας της Microsoft ενώ το app store είναι ήδη ενσωματωμένο στην επιφάνεια εργασίας, μαζί με άλλες υπηρεσίες, όπως το Office365.

Η Microsoft αναφέρει πως το περιβάλλον θα τρέχει σε laptops, desktops και ταμπλέτες.

Σύμφωνα με το engadget.com, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τιμές, αλλά θα «τρέχει» με Intel Atom και θα υποστηρίζει και τις τεχνολογίες ARM (NVIDIA, TI και Qualcomm), οι οποίες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Προφανώς και τα στοιχεία είναι απλά μία πρόγευση, και –τουλάχιστον- εμείς οι καταναλωτές  θα ξέρουμε περισσότερα μόνο μετά το συνέδριο Build Windows το Σεπτέμβρη. Αναφορικά, το “Windows 8” είναι μόνο κωδικό, και όχι το τελικό όνομα.


TAGS