Ο Mark Zuckerberg είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι επρόκειτο να ανακοινώσει κάτι σημαντικό στις αρχές Ιουλίου. Το αφεντικό του Facebook εμφανίστηκε τελικά σε εκδήλωση και έκανε τα αποκαλυπτήρια της συνεργασίας με το Skype. Εντός των ημερών, όλοι οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα για video calls μέσω της υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Skype. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν και στην αρχή θα περιορίζεται στην επικοινωνία δύο μόνο ανθρώπων, με την ομαδική συνομιλία να ακολουθεί μετά από λίγο καιρό.

 Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής και για τις δύο πλευρές. Το Skype αποκτά με αυτό τον τρόπο πρόσβαση σε ένα κοινό που αριθμεί πάνω από 750 εκατομμύρια μέλη, ενώ το Facebook έχει ένα νέο όλπο να κάνει αρκετούς χρήστες να παραμένουν περισσότερη ώρα στην υπηρεσία.

 Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Google+, της νέας υπηρεσίας που ανακοίνωσε η Google με στόχο να μπει για τα καλά στην αγορά της κοινωνικής δικτύωσης.Πηγή: inews.gr