Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Apple δήλωσε πως το iOS App Store έφτασε το όριο των 15 δις downloads σε λιγότερο από τρία χρόνια μετά την εμφάνισή του. Το App Store ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου του 2008 μέσω ενός update του iTunes. Την αμέσως επόμενη ημέρα, το απηρχαιωμένο πλέον iPhone 3G κυκλοφόρησε, με ενσωματωμένο το App Store στον iOS 2.0.1 – τα υπόλοιπα όπως λένε είναι ιστορία.

Έκτοτε, το online κατάστημα έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Τη στιγμή που γράφουμε αυτά, υπάρχουν περισσότερες από 425.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store, ενώ οι 100.000 από αυτές απευθύνονται στο iPad.

Το Android, αντιθέτως, δεν έχει περάσει ακόμα το όριο των 200.000 εφαρμογών, ενώ οι native Honeycomb εφαρμογές είναι ακόμα αρκετά σπάνιες.

Το σύνολο των downloads για τις εφαρμογές του App Store ξεπέρασε το όριο των 10 δις περίπου 6 μήνες πριν. Στην WWDC, η Apple δήλωσε πως το App Store έχει ξεπεράσει το όριο των 14 δις και σήμερα οι χρήστες μπορούν να δουν πως ο μετρητής έχει περάσει τα 15 δις downloads.

Συνολικά, οι developers έχουν κερδίσει πάνω από $2.5 δις από την πώληση των εφαρμογών τους στο App Store. Μιας και οι developers λαμβάνουν το 70% σε κάθε πώληση, συμπεραίνουμε πως η Apple έχει κερδίσει πάνω από $3.5 από τότε που το App Store εμφανίστηκε στο προσκήνιο.


Πηγή: inews.gr