Τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που υπάρχει επικαλέστηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings, Δ. Κλώνης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου, για να μην κατανομάσει τον κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τον οποίο υπάρχουν συζητήσεις για είσοδο στην Intracom Telecom. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την κινεζική Huawei, ενώ ο κ. Κλώνης ανέφερε ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων είναι η αιτία που δόθηκε παράταση ενός έτους στο put option που έχει η Intracom για πώληση του 49% που κατέχει στην Intracom Telecom στον έτερο μέτοχο, τη ρωσική Sitronics, που επίσης εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στους στόχους του ομίλου για φέτος, ο κ. Κλώνης επεσήμανε ότι θα δοθεί περαιτέρω έμφαση στις διεθνείς δραστηριότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην εγχώρια αγορά όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του προγράμματος περικοπών που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2010 και τους πρώτους μήνες του 2011 θα φανούν στα επόμενα τρίμηνα και κυρίως στο 2012. Ανεξαρτήτως της κατάληξης των επαφών με την Huawei, για το 2011 ο όμιλος της Intracom Telecom σχεδιάζει περαιτέρω άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και Λ. Αμερικής συνεχίζοντας τις επενδύσεις στους τομείς των ασύρματων συστημάτων δικτύων και του τηλεπικοινωνιακού software, όπως ανέφερε ο κ. Κλώνης.

Για τον τομέα των υπηρεσιών, στόχος της εταιρείας είναι η συμμετοχή της στα μεγάλα έργα ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδας, σε ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής και δικτύων σε χώρες που έχει ήδη παρουσία και πελατολόγιο (Ελλάδα και Βαλκάνια) κ.λπ. Στην Intracom IT Services, προβλέπεται περαιτέρω γεωγραφική εξάπλωση σε νέες περιοχές όπως η Σαουδική Αραβία, η ανατολική Ασία, η Βρετανία και η Αφρική. Επίσης, δίδεται έμφαση στην περαιτέρω ενδυνάμωση και αξιοποίηση των υπαρχόντων συνεργασιών.

Πηγή: inews.gr