Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά αφότου η Apple ισχυρίστηκε πως η HTC παραβιάζει τα δικαιώματα για πέντε πατέντες της – πατέντες που ποικίλουν από αισθητήρες κίνησης, μέχρι και hardware για LCD οθόνες. Το Bloomberg αναφέρει χαρακτηριστικά:
Apple ισχυρίζεται πως η HTC παραβιάζει πέντε πατέντες σχετικές με τη software αρχιτεκτονική και το user interface στις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και το hardware για τις touch screens και τους αισθητήρες κίνησης, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε στην U.S. International Trade Commission στην Washington. Η αγωγή κατατέθηκε στις 8 Ιουλίου και είναι η δεύτερη που η Apple καταθέτει ενάντια στην HTC. "

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί την International Trade Commission για να επιτεθεί στους ανταγωνιστές της στον τομέα των smartphones και των tablets – η Samsung υπήρξε η πιο πρόσφατη περίπτωση που ένιωσε "στο πετσί" της την ωμή δύναμη της νομικής ομάδας της Apple.

Τόσο η Samsung όσο και η HTC κατηγορήθηκαν πρόσφατα για αντιγραφή hardware και software το οποίο χρησιμοποιεί το iPhone 4 της Apple, με το Samsung Galaxy S να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Η Apple που κατηγορεί τους ανταγωνιστές της για αντιγραφή, όπως πολλοί αναλυτές υποδεικνύουν, μεταφέρει στα δικαστήρια τις "μάχες" της, ενώ θα έπρεπε να προσφέρει νέα και ανταγωνιστικά προϊόντα, όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Η HTC δεν έχει πάρει αψήφιστα τους ισχυρισμούς της Apple:
"Επισημαίνουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός πως η Apple αποφάσισε να μεταφέρει στα δικαστήρια τον ανταγωνισμό και όχι στην αγορά. Επιπρόσθετα, αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες περί πατεντών και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δική μας πνευματική ιδιοκτησία όπως έχουμε ήδη κάνει το τρέχον έτος", σύμφωνα με τα λεγόμενα του Grace Lei, general counsel της HTC.

Ενώ λοιπόν η Apple επιχειρεί να σταματήσει την HTC από το να πουλά τα smartphones της στις ΗΠΑ, η μάχη αυτή θα συνεχίσει να μαίνεται για καιρό.
Πηγή: inews.gr
TAGS