Τι κι αν έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη του, τι κι αν ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, ήδη εκατομμύρια χρήστες έχουν εγγραφεί στο νέο κοινωνικό δίκτυο της Google, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Eric Schmidt. Προς το παρών δεν έχει προκύψει κάποιο επίσημο νούμερο όσο αφορά τον αριθμό χρηστών, ωστόσο ο ιδρυτής του Ancestry.com, Paul Allen, έχει δημοσιεύσει τις δικές του εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του Google+. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Google+ θα ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια χρήστες σήμερα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την έναρξή του.

Ο Allen εκτιμά ότι το κοινωνικό δίκτυο είχε 4,5 εκατομμύρια χρήστες στις 9 Ιουλίου και 1,7 εκατομμύρια στις 4 Ιουλίου.Πώς όμως υπολογίστηκε ο αριθμός αυτός; Ο Allen χρησιμοποίησε μια έξυπνη τεχνική, συγκρίνοντας ένα δείγμα μερικών εκατοντάδων επιθέτων από το Google+ με το ποσοστό που κατέχουν αυτά τα ονόματα στο γενικό πληθυσμό (σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής των ΗΠΑ).

Έκανε κάποιες υποθέσεις σχετικά με το ποσοστό των ΗΠΑ στους διεθνείς χρήστες και έβγαλε τα συμπεράσματα του. Αν όντως οι αριθμοί αυτοί είναι έστω και στο περίπου ακριβείς, τότε το Google+ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στην ιστορία του διαδικτύου…Πηγή: inews.gr