Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC), αποφάσισε πως στην αντιπαράθεση μεταξύ των HTC και Apple για το θέμα πατεντών, η HTC παραβίασε δύο πατέντες (από τις 10 που αρχικά ήταν υπό διαμάχη). Είναι λοιπόν πιθανό πως ορισμένα προϊόντα της HTC μπορεί να μη φτάσουν ποτέ στις Η.Π.Α. οπού πάρθηκε και η απόφαση.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο πως οι δύο εταιρίες απλά θα έρθουν σε κάποια συμφωνία, για την αποφυγή μακρύτερης δικαστικής διαμάχης. Παρόλα αυτά, η HTC έχει ήδη αναφέρει πως θα προχωρήσει σε έφεση ενώ οι εκπρόσωποι της Apple προφανώς και δεν έχουν κάνει καμία δήλωση. 

Αυτή η περίπτωση δεν πρέπει να μπερδεύεται με την προστριβή μεταξύ των Apple και Samsung. Από την άλλη πλευρά, η μία εκ των δύο πατεντών είναι η ίδια η οποία αναφέρεται και σε μία δικαστική διαφωνία μεταξύ της Motorola και της Apple.

Τέλος, και οι δύο εν λόγω πατέντες είναι «πολύ σημαντικές για το Android» σύμφωνα με την ΗΤC, της οποίας η δικηγορική ομάδα υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση του δικαστή...

Πηγή: protothema.gr
TAGS