Όταν προβλήθηκαν για πρώτη φορά ταινίες 3D, η κινηματογραφική αίσθηση άλλαξε τελείως. Πολλοί μάλιστα εντυπωσιασμένοι ρωτούσαν απορριμμένοι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Φαίνεται, πως στο μέλλον μας περιμένουν περισσότερες εκπλήξεις, αφού από την Κορέα έρχεται η καινούρια και ομολογουμένως εντυπωσιακή πρόταση.

Η εταιρεία CJ 4DPlex κατασκεύασε κινηματογραφικές αίθουσες, εξοπλισμένες με καθίσματα, τα οποία έχουν την ικανότητα να συγχρονίζονται με τη δράση που εκτυλίσσεται στην ταινία που παρακολουθείς και με τα ειδικά εφέ -όπως τον άνεμο, την ομίχλη, τα φώτα, τις μυρωδιές- που τη συνοδεύουν. Με άλλα λόγια, ετοιμάσου για 4D προβολή!

Εάν παρακολουθείς περιπέτεια και το σενάριο κάποια στιγμή θέλει τον πρωταγωνιστή να πέφτει κάτω με ορμή, ετοιμάσου να ταρακουνηθείς για τα καλά στη θέση σου. Άλλα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε είναι η προβολή της τρίτης συνέχειας των "Τρανσφόρμερς" που συνοδευόταν από μυρωδιά καμένου λάστιχου και του "Κουνγκ Φου Πάντα 2" που στο τέλος από το ταβάνι ξεκινούσαν φυσαλίδες σα μια προσπάθεια προσομοίωσης με τα πυροτεχνήματα στην οθόνη.

Στην Κορέα μάλιστα δεν είναι λίγες οι ταινίες που προβάλλονται πλέον σε 4D.

Πηγή: Newsbomb.gr